A közigazgatási alapvizsgára jelentkezés rendje

A vizsgaszervezők a közigazgatási alapvizsgára felkészítő konzultációk és vizsgák időpontjait a Probono rendszerben hirdetik meg. A jelentkezéseket kizárólag a rendszeren keresztül fogadják.

A közigazgatási alapvizsgára történő jelentkezés alapvető feltétele a Probono rendszerben az alapvizsga terv készítése. A közigazgatási alapvizsga terv készítésével a munkáltató hozzájárul ahhoz, hogy a tisztviselő alapvizsgára jelentkezhessen és egyben kijelenti, hogy a jelentkező a jogszabályban előírt feltételeknek megfelel.  A konkrét időpontra történő jelentkezés az alapvizsga terv elkészítését követően akár a tisztviselő által önállóan, akár képzési referensén keresztül is történhet.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vezető- és Továbbképzési Központ Továbbképzés-szervezési Főosztálya fontosnak tartja, hogy a tisztviselők jelentkezését segítse, ezért a jelentkezés folyamatát egy képekkel illusztrált, részletes útmutatóval segíti, amely az alábbi linkről érhető el.

Közigazgatási alapvizsga útmutató

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII.31.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdése alapján a központi közigazgatási, valamint a Kttv.2. § -a szerinti szerveknél alkalmazott vizsgázó az NKE-nél tesz közigazgatási alapvizsgát, egyéb esetben a munkáltató székhelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál.

A kormányhivataloknál szervezett vizsgák időpontjairól az illetékes hivatalok Jogi és Koordinációs Főosztályai nyújtanak tájékoztatást. A Főosztályok elérhetőségeit a „Területi vizsgaszervezés” menüpontban találják.