Tananyag és követelményrendszer - Közigazgatási alapvizsga

Tisztelt Vizsgázók!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vezető- és Továbbképzési Központja nagy gondot fordít arra, hogy feladatainak teljesítése során, a vizsgázói igényeket figyelembe véve nyújtsa szolgáltatásait. Amennyiben a szolgáltatásokkal kapcsolatban kérdése, észrevétele merül fel, azt az alapvizsga@vtki.uni-nke.hu címre várjuk.

A közigazgatási alapvizsga tananyaga

Az Alaptörvény értékeinek az államigazgatás személyzeti politikájában történő megjelenítéséről szóló 1704/2016. (XII. 5.) Korm. határozat előírásai szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felülvizsgálta a közigazgatási alapvizsga és a közigazgatási szakvizsga tananyagait abban a tekintetben, hogy az Alaptörvény értékeinek fokozott megjelenítését tartalmazzák-e, különös tekintettel a korábbi Alkotmány és az Alaptörvény közötti értékrendbeli különbségekre. A felülvizsgálatot követően az Alaptörvény értékeit a tananyagban külön szövegdobozokban jelenítettük meg. A szövegdobozokban elhelyezett ismeretek a vizsgakövetelmény részét képezik, ezért a vizsga során számonkérésre kerülnek.

Az Alaptörvény értékeivel kiegészített új tananyag vizsgán történő számonkérésére a 2018. február 1-jét követően megszervezésre kerülő vizsgákon kerül sor.

A közigazgatási alapvizsga tananyagát az alábbiakban töltheti le:

Közigazgatási alapvizsga tankönyv 2018 (2018.08.31.)

 

Tanulástechnikai segédlet a közigazgatási alapvizsga tananyagának feldolgozásához vizsgázóknak

Tanulási segédlet a közigazgatási alapvizsga Nemzetpolitika című moduljának feldolgozásához vizsgázóknak 

 

A közigazgatási alapvizsga követelményrendszere

A közigazgatási alapvizsga követelményrendszere 2017 (Hatályos: 2017.09.15-től.)

A közigazgatási alapvizsga elektronikus tananyag

Tájékoztatjuk a közigazgatási alapvizsgára jelentkezőket, hogy a közigazgatási alapvizsga tananyag feldolgozása elektronikus formában is elérhető. Az elektronikus tananyag célja, hogy a teljes tananyag egy részét színesebben, interaktívabban mutassa be, elősegítve  a közigazgatási alapvizsgára történő egyéni felkészülést. Fontos leszögezni, hogy az e-tananyagoknak nem helyettesítő, hanem kiegészítő szerepe van. Ez azt jelenti, hogy nem az írott alapvizsga tananyag visszaadása a cél, hanem egyes tananyagrészek „elmagyarázása”, amelyre a tankönyvben terjedelmi korlátok miatt nem jutott lehetőség, vagy önmagukban bonyolultabb összefüggéseket tartalmaznak.

A tananyagok hatályosítás alatt állnak!

A korábbi tananyag eléréséhez kattintson ide!

A tananyagok tökéletes működéséhez Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngésző, és naprakészen tartott Adobe Flash Player szükséges!