Jelentkezés felkészítő tanfolyamra és vizsgára - Ügykezelői alapvizsga

Az ügykezelői alapvizsgára történő jelentkezés a Probono rendszeren keresztül történik. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII.31.) Korm. rendelet 1.§ (3) bekezdése alapján a központi közigazgatási, valamint a Kttv.2.§ -a szerinti szerveknél alkalmazott vizsgázó az NKE-nél tesz ügykezelői alapvizsgát, egyéb esetben a munkáltató székhelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál.

A kormányhivataloknál szervezett vizsgák időpontjairól az illetékes hivatalok Jogi és Koordinációs Főosztályai nyújtanak tájékoztatást. A Főosztályok elérhetőségeit a „Területi vizsgaszervezés” menüpontban találják. 

A vizsgákat és a vizsgákhoz kapcsolódó felkészítő tanfolyamokat a felmerült igényeknek megfelelően szervezzük. A vizsgaidőszakon belül a felkészítő tanfolyam és a vizsga időpontjait a vizsgázók számának figyelembevételével a vizsgaszervező állapítja meg. Ügykezelői alapvizsgát és felkészítő tanfolyamot általános munkarend szerinti munkanapra lehet csak szervezni.

Felhasználói kézikönyv az ügykezelői alapvizsgára történő jelentkezés és szervezés Probono rendszerben történő támogatására (PDF)

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére 2017 (PDF)