Minőségirányítás - Ügykezelői alapvizsga

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga-rendszer minőségének megőrzése és folyamatos fejlesztése céljából kidolgozta és működteti az alapvizsgák minőségirányítási rendszerét.

A minőségirányítási rendszer célja az egységes követelmények szerinti működés és a működés felügyeletére épülő folyamatos fejlesztés fenntartása. A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga minőségirányítási rendszerét leíró alapdokumentum A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga egységes minőségügyi követelményei – Eljárásgyűjtemény, melyet a közszolgálati életpálya kidolgozásáért felelős miniszter jóváhagyásával az NKE ad ki. Az Eljárásgyűjtemény előírja a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgarendszer folyamataira vonatkozó követelményeket és tevékenységeket, melyek együttesen és hiánytalanul működve kielégítik a minőséggel kapcsolatos irányítói igényeket.

Az alapvizsgákkal kapcsolatos minőségirányítási feladatok ellátására az NKE az Államtudományi és Közigazgatási Karán belül működteti a Vezető- és Továbbképzési Központot, melynek Minőségirányítási Főosztálya végzi ezt a tevékenységet. Elérhetősége: minosegiranyitas@vtki.uni-nke.hu