Állami tisztviselőknek

Állami tisztviselők továbbképzése

 

A 2016. évben hatályba lépett az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény (a továbbiakban Áttv.) és az állami tisztviselők képzéséről, továbbképzéséről szóló 321/2016. (X.27.) Korm. rendelet (a továbbiakban Áttr.), amely jelentős mértékben átalakította a közszolgálati továbbképzés rendszerét, és speciális szabályokat állapított meg az állami tisztviselők továbbképzésére vonatkozóan.

 

Az Áttv. új képzési kötelezettséget állapít meg a felsőfokú végzettségű állami tisztviselőkre, illetőleg a vezetői munkakört betöltő állami tisztviselőkre. A felsőfokú végzettségű állami tisztviselőknek Közigazgatási tanulmányok szakirányú szakképzettséget, a vezetői munkakört betöltő állami tisztviselőknek pedig Kormányzati tanulmányok szakirányú szakképzettséget kell szerezniük.

 

Az érettségi végzettségű állami tisztviselők számára az Áttv. továbbra is a közigazgatási alapvizsgát határozza meg kötelező továbbképzésként.

 

Az állami tisztviselők részére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tájékoztatót készített, amelyben az állami tisztviselők továbbképzésére vonatkozó legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze. A tájékoztató kitér a két új szakirányú továbbképzési szak esetében a szakképzettség megszerzésére, a mentesülés eseteire, az új belépő, illetőleg a jogviszonyváltás során kinevezett állami tisztviselők képzési kötelezettsége közötti különbségekre. A tájékoztatót innen töltheti le.

Amennyiben az állami tisztviselők továbbképzésével kapcsolatosan további információkra van szüksége munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.